keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Vailla tavoitteita, vailla motivaatiota

Nyt onkin sitten semmoinen fiilis, mitä olen aiemmin pelännyt! Saavutin kauan haaveilemani painotavoitteen 58kg ja samalla alitin merkittävän alle 60kg:n rajapyykin. Tavoitteet on tällä hetkellä jotenkin kovin epäselvät ja siinä samalla motivaatio hukassa.. En siis tiedä haluaisinko pudottaa vielä painoa 53-55 kiloon vai heittäisinkö mieluummin vaa'an kaappiin ja keskittyisin kasvattamaan lihasta ja syömään plussakaloreita! Enemmän tuo painotavoitteen saavuttaminen motivoisi, mutta toisaalta voin olla vielä hyvin löysässä kunnossa 53 kiloisenakin.. Eli ei se paino kerro todellakaan kaikkea, mutta sitä on helppo seurata ja uudet vaaka lukemat motivoivat eniten! Tänään oli ensimmäistä kertaa sitten viime kesän, motivaatio salille lähtemisessä ihan nollissa! Enkä loppujen lopuksi sinne salille sitten mennyt! Ja kyllä syletti.. Laitoin Juhalle jo viestiä, että tarvitsen kiireellä selkeän ruokavalion ja selkeät tavoitteet joita noudattaa! Nyt on semmoinen "napsin vähän sieltä ja napsin vähän täältä" -fiilis, ja sillä metodilla ei kyllä paino putoa!


Vähän jo kaipailen "very low calorie" dieetin pariin, mutta ajattelin ottaa toisen tiukan paasto rupeaman vasta vähän lähempänä kesää, kun kyseessä on ne ihan viimeiset vaikeat kilot! Haluaisin treenata nyt vähän tavoitteellisemmin ja lisätä raudan määrää tankoon, mutten ole varma onnistuuko se miinuskaloreilla kovin hyvin.. Noh, ehkä se Juha keksii minulle kultaisen keskitien, jota on helppo noudattaa aina kesäkeleille saakka! :) Se on selvä tavoite, että olen parhaassa kesäkunnossa tulevana kesänä, mutta haluanko olla lihaksikkaammassa kunnossa vai pienemmässä kunnossa, sitä en vielä ihan tiedä.. Huoh! Välillä tämmöistä tännekin! Haluan tässä kirjoituksessani vain valoittaa, ettei minunkaan painonpudotus aina helppoa ole ja monesti on itselläkin motivaatio kadoksissa.. Jostain se motivaatio on kuitenkin kaivettava esiin, jotta juhannusmekko on ensi kesänä kokoa 34 eikä 44! ;)6 kommenttia:

 1. Mikset voisi olla pienemmässä JA lihaksikkaassa kunnossa? :) Lihas on kumminkin sen verran tiiviimpää kamaa kuin läski, että jos saa rasvan palamaan tehokkaasti ja lihaksen kasvamaan, kroppa timmiytyy huomattavasti. Törmäsin viime viikolla kuvaan, jossa oli vaakakupissa saman painoiset rasva- ja lihasmassat - hyi että se rasva oli ällöttävän näköinen! Ihan epäsäännöllinen ja röpelöinen klöntti, kun taas lihas oli virtaviivainen ja kiinteä ja TOSI pieni.

  Mulla ainakin on sellainen tilanne, että rasvaa on kehossa aivan liikaa (21 kiloa kaiken kaikkiaan), siitä olis "varaa" tiputtaa jopa puolet pois. Ymmärrän ettei se hetkessä onnistu, mutta oon valmis tekemään töitä sen eteen. Tietysti ideaalitilanne olis, että samalla lihas kasvaisi, mutta en tiedä kuinka se onnistuu. Ruokavaliota pitäis ainakin säätää entisestään. Pointtina tässä se, että kun rasvaa on kehossa ihan liikaa, ei sen polttaminen ja lihasten kasvattaminen voi mennä käsi kädessä - tuskin viiden pudotetun rasvakilon tilalle tulee saman verran lihasta (pitkän ajan kuluessa voi toki tulla, jos ihan tosissaan rupeaa bodaamaan), vaan lihasta tulee maltillisesti. Eli paino laskee, koska rasvaa palaa nopeammin kuin lihas kasvaa.

  Eli me molemmat voidaan ja OLLAAN pian timmimpiä ja sopivan lihaksikkaita, painon pyöriessä viidenkympin puolivälin tienoilla. :) Näin mä oon asian järkeillyt.

  VastaaPoista
 2. Hyvät tavoitteet ovat määreellisiä, siksi tuo paino on niin "helppo" ja hyvä tavoite. Voi laittaa tarkan luvun jota kohti kulkea ja aina tietää missä tilanteessa on milläkin hetkellä.
  Haaste on varmasti painon pudottamisen jälkeen sen ihannepainon pitäminen. Monet saavat painonsa takaisin. Onko nyt syytä ottaa painon kanssa pidempi tavoite? Olen vuoden päässä samassa painossa kuin nyt. Ja joka vuosi sama tavoite. :)

  Minulle liikkuessa on ollut hyvä tavoitella mahdollisimman hyvää terveyttä. Olla mahdollisimman hyvässä earobisessa ja lihaskunnossa. Terve ja tasapainoinen keho näyttää hyvältä ja niin kuin vanha kansa sanoo "terveessä kehossa terve mieli". Näistäkin voi ottaa määreellisiä tavoitteita tekemällä säännöllisesti kuntotestejä.
  Treeneri auttaa! Tärkeintä varmastikkin miettiä juurikin sen mitä todella haluaa. Ja kun keksii sen niin motivaatio löytyy taas.

  Hyvä Sanna!

  T Janne T

  VastaaPoista
 3. Kiitos Jenni ja Janne hyvistä kommenteista! :) Jennin kanssa samoilla ajatuksilla juurikin siinä, että vielä voisi vähän painoa pudottaa ja läskejä tiristellä, mutta samalla kumminkin treenata niin kovaa kuin pystyy jotta lihas kasvaa. Se on juuri se painon pois pitäminen se haastavin ja hankalin vaihe, vaikka aina tuleekin uusia tavoitteita ja aina haluaa olla vielä vähän paremmassa kunnossa! :) Jotenkin ajatukset vaan vähän sekaisin kun tähän mennessä on syöty vähemmän kun on kulutettu ja jotta saataisiin lihas kasvamaan niin pitäisi taas syödä enemmän kuin kuluttaa (tai ainakin yhtä paljon kuin kuluttaa..). Hmm hankalaa! Toivotaan, että Personal trainerilla on minulle joku suunnitelma! ;)

  VastaaPoista
 4. Duoda duoda. Mitä väliä kilolukemalla on verrattuna siihen, missä koossa olet? Pelkistettynä: mitä siitä, jos vaaka näyttää 90 kg, jos näytät 54 kg ja kroppa timmi?
  Älä siis mieti enää tässä vaiheessa vaa'an lukemia, vaan sitä, miten pidät nuo saavutetut tulokset ja korkeintaan miten viilaat ja höyläät vielä timmimpään kuntoon.

  VastaaPoista
 5. Ylläolevan kanssa samaa mieltä, unohda Sanna se vaaka ja kato peiliä ;). Kiinteytystä peliin. Mahti suoritus sinulta kyllä, ja nyt se pylly sinne salille. Mä en piäse vieläkään ni treenaat munki puolesta!!! :)

  VastaaPoista
 6. Heheh! Täytyy yrittää vieroittautua nyt jotenkin siitä vaa'asta! Pelkään vaan, että se paino lähtee nousuun jos en vaakaa seuraa ja kohta oonkin tosi pyöreässä kunnossa.. Mutta tavoitteena pudottaa nyt vielä MUUTAMA kilo, ennen kun vieroittaudun siitä kapistuksesta! ;) Eli sinne 55:een kiloon ja lihasta lisää! :)

  VastaaPoista

Kiva jos jätit kommenttia :) Nyt voit kommentoida myös anonyyminä! Kommentit hyväksytetään ennen julkaisua ja kaikki asialliset kommentit julkaistaan! :)