keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Mikä sinua motivoi?

Alku on kaikille se vaikein. Se, että on valmis siivoamaan vanhan elämäntapansa roskikseen ja on valmis ottamaan tilalle uuden, täysin vieraan elämäntavan. Mikä sinua motivoi?


Mitkä ovat sinulle ne keinot, joilla seisot vielä vuodenkin päästä laihdutuspäätöksesi takana? Joka vuosi, tammikuun ensimmäinen päivä, kolmasosa suomalaisista tekee jonkinnäköisen uuden vuoden lupauksen itselleen. Toisille se on tupakan polton lopettaminen, toisille se on elämäntapamuutos tai laihduttaminen. Oletko suunnitellut viikkosi niin, että tulet noudattamaan niitä vielä joulukuussakin? Teetkö niinkuin useammat tekevät aloittaessaan: "Kaikki tänne mulle heti nyt!" -metodilla? Vai etenetkö askel kerrallaan pienin tavoittein kohti maalia? Toisille toki toimii kerralla kaikki herkut ja rasvainen ruoka pois metodi, mutta toiset kompastuvat jo omiin jalkoihinsa ennen kuin ovat varsinaisesti edes aloittaneetkaan. Miksi sitten esim MINÄ, seison vielä vuoden päästä näiden "vihreiden ukkeleiden" joukossa? Miksen tällä kertaa ollut yksi niistä, joka lopettaa painonpudotusurakkansa ennen kuin se on edes alkanutkaan?


Siihen minulla ei ole mitään yhtä ja ainoaa vastausta. Onnistumiseni on ollut monen tekijän summa ja monen salilla vietetyn tunnin tulos. Aina ei ole ollut sellainen fiilis, että tietäisin onnistuvani tällä kertaa. Monen monta kertaa on tehnyt mieli luovuttaa ja heittää hanskat tiskiin kun "Ei tästä kumminkaan mitään tule!". Monesti olenkin jo luopunut toivosta, mutta vain hetkellisesti. Oma Personal trainerini Juha Poutanen on ollut minulle korvaamaton tuki niin fyysisessä muutoksessa, kuin henkisessäkin. Hänelle olen voinut soittaa tai laittaa sähköpostia kun laihdutus on tökkinyt tai herkut on maistuneet paremmalta kuin laihdutus. Juha on kumminkin saanut taottua päähäni tämän ajatuksen, minkä hän kerran minulle sanoi kun teki mieli lähteä viihteelle laihduttamisen sijaan: "Se on sinun päätöksesi jos pidät juhlimista tärkeämpänä kuin omaa hyvinvointiasi. Kumpaakin sinä et kuitenkaan voi saada. Mieti kummasta on sinulle pitkäaikaisempaa iloa herkuttelusta vai hoikemmasta ja terveellisemmästä kehosta." Tässä vaiheessa kun Juha antoi minulle palikat ns. omiin käsiini, sain "luvan" jatkaa herkuttelua ja epäterveellistä elämää jos itse niin halusin, tai sitten Juha oli valmis auttamaan minua urakassani jos tavoitteeseen pääseminen oli tärkeämpää! Tottakai olisin halunnut ne molemmat, kiinteän hyvinvoivan kropan ja herkut siihen päälle. Mutta vain tietty ryhmä voi syödä mitä haluaa, eikä lainkaan liho. Minä en valitettavasti kuulu siihen porukkaan.. :( Valitsin siis hyvinvoinnin ja siksi seison tässä vielä vuodenkin päästä laihdutuspäätöksestäni! En kadu yhtään, sillä nyt voin paremmin kuin koskaan ennen! Tein muutoksen oman itseni vuoksi, sillä vanhoilla tavoilla olisin syönyt itseni pian työkyvyttömään kuntoon. Välillä sitä tarvitsee kunnon potkun perseelle, että tajuaa oman tilanteensa! 


Muutos ei tapahdu sipsipussi kourassa sohvalla makoillessa! Se tapahtuu pienin, mutta pysyvin muutoksin. Muutokset, jotka on valmis pitämään siinä jokapäiväisessä arjessa vielä viidenkin vuoden kuluttua! Eihän Egyptiäkään rakennettu viidessä päivässä, vai miten se sananlasku meni? ;D Kyllä se muutos ottaa aikaa ja monesti projektin aikana saattaa horjahtaa. Eron siihen tekee, että onnistuja jaksaa vielä nousta ylös! Tietäisittepä kuinka monta kertaa itse on tehnyt mieli luovuttaa ja "VAAN SYÖDÄ, kun ei se paino kuitenkaan putoo!". Kyllä! Monen monta repsahdusta ja sortumista on takana, mutta siihen ei ole laihdutus kuitenkaan missään vaiheessa tyssännyt! :)

Kyllä se paino siitä putoaa, kun jaksaa tehdä töitä sen eteen! :) Nyt kolmatta päivää olen syönyt 1200-1300kcal 1500kcal sijaan ja tänään oli paino 61,3kg!!! Jes! Nyt ollaan siinä tilanteessa, missä oltiin ennen joulua! :) Tänään on treenit Juhan kanssa ja otetaan myös rasvaprosentti, lihasmassa jne. Jännä nähä onko lihasmassaa tullut yhtään lisää sitten viime mittailujen! :) Kirjoittelen heti huomenna vähän tuloksista! :) 
Nyt proteiinit huiviin ja salikamat kassiin! Ciao!
Kuvat we<3it

6 kommenttia:

 1. Olet kyllä niin hyvä kirjoittaja :) Itsekin tässä juuri nälissäni ja hesehimoissani aluksi aloin tätä lukemaan. Oikein tuntee kun motivaatio itsellä nousi ja heti soitin salille ja varasin paikan töiden jälkeiseen kiertoharjoitteluun! Hyvä teksti! Hyvää motivointi :)) Kiitos blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla! Kiva pelastaa joku sieltä Hesburgerin kourista! ;) Tsemppiä salitreeniin ja motivoitunutta tammikuun jatkoa sinulle! :)

   Poista
 2. Ihanaa kuulla että muutkin repsahtelee, eikä mailma muutamaan överimättöön kaadu!
  Sulla tuntuu kyllä olevan laihdutusprojektissasi terveellinen asenne, kun et ole lähtenyt mihinkään paastokutkailudietille ja uskallat myös nauttia välillä herkuista. Se on varmasti yksi onnistumiseesi vaikuttanut asia!:) Hyvä sinä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä repsahdellaan! Ja melko useinkin! ;) Ei sitä laihdutusta pidä ottaa aina niin tosissaan, ellei sitten valmistaudu jonnekin fitness kisoihin tms. Sitten täytyisi tehdä työtä vähän eri intensiteetillä, mutta hiljaa hyvä tulee! :) Nyt kun sanoit tuon "paastokutkailudieetin", niin lueppas seuraava postaukseni! ;D Tässä juuri ollaan kokeilemassa pientä proteiinipaastoa, eli kaikki hiilarit ja rasvat muutamaksi viikoksi pois niin rasvanpoltto on tehokasta! :) Mutta kyseessä on vain lyhytaikainen boostaus, helmikuussa jatketaan tavallisella kotiruualla. :)

   Poista
 3. Tähän postaukseen palaan aina uudestaan ja uudestaan. Tämä on niin hyvin kirjoitettu, muistuttaa itselle miksi tätä painonpudotusta tekee. Ja miä haluan myös olla tuo vihreä ukkeli, joka viimeisenä seisoo vuoden päässä päätöksestä! :-D Nyt on 3kk elämäntapamuutosta takana, -13kg. Vielä on pitkä matka edessäkin, mutta olen iloinen että tammikuussa projektini aloitin. :-) Jos ehdit niin käy toki lukaisemassa projektistani mehukeitto.blogspot.com :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja onnittelut MAHTAVASTA pudotuksesta! Ihan huikea tulos kolmessa kuukaudessa! :) Itsekin palaan aina välillä tänä postausta lukemaan, kun oma motivaatio on hukassa ja tänään halusin juuri kaivaa tuon "ukkelikuvan" esiin! Meinaa itselläkin aina noita sortumisia tulla -ja saakin tulla, mutta kunhan syömiskierre ei jää päälle! :) Liityinpä lukijaksi! Niin hieno pudotus sulla takana, että pakko jäädä seuraamaan :)

   Poista

Kiva jos jätit kommenttia :) Nyt voit kommentoida myös anonyyminä! Kommentit hyväksytetään ennen julkaisua ja kaikki asialliset kommentit julkaistaan! :)